Θάσος

Θάσος

Θάσος

Nησί πνιγμένο στο πράσινο, περικυκλωμένο από παραλίες ονειρεμένες και δεμένο με την παράδοση. Θα σας αιχμαλωτίσει με τη γοητεία του.


Η Θάσος είναι πολύ γνωστό νησί για τον αρχαίο της πολιτισμό και φημίζεται για τα εξαιρετικά της προϊόντα. Τόπος ορεινός, που χαρακτηρίζεται από πλούσιους κάμπους με ελαιόδενδρα. Από την αρχαιότητα ήταν γνωστή για το πλούσιο υπέδαφός της σε σίδηρο, χρυσό και στο κατάλευκο μάρμαρό της. Κύρια προϊόντα της είναι το ελαιόλαδο, το μέλι, οι ελιές, η ρίγανη και το κρασί.

Στη Θάσο, το νησί των Σειρήνων, οι επιλογές είναι τόσες όσες και τα χρώματα. Απολαύσετε τη φιλοξενία σε θαυμάσιες ξενοδοχειακές μονάδες, τις ντόπιες συνταγές, τις βόλτες στα μονοπάτια και περιηγηθείτε στα πανέμορφα παραδοσιακά χωριά και τις χρυσαφένιες παραλίες.

Οι Θάσιοι έχουν διατηρήσει τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμά τους. Έτσι κατά τη διάρκεια του έτους διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις στο νησί, όπου ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την κουλτούρα και τις παραδόσεις του νησιού.

Οι κρυμμένοι θησαυροί της Θάσου περιμένουν να τους ανακαλύψετε!


Λιμενάρια


Τα Λιμενάρια είναι μια όμορφη κωμόπολη στα νοτιοδυτικά του νησιού,  που έχει διατηρήσει πολλά από τις ελληνικές παραδόσεις και τον μοναδικό τοπικό πολιτισμό της.

Οι επισκέπτες των Λιμεναρίων έχουν πολλές επιλογές, που θα τους χαρίσουν ψυχαγωγία κι αξέχαστες στιγμές. Υπάρχουν πολλές παραλίες να επιλέξετε ανάλογα με το πόσο μακριά θέλετε να ταξιδέψετε κατά μήκος της θάλασσας.

Έγιναν ευρέως γνωστά από τα μεταλλεία, τα οποία υπήρξαν και η αφορμή οικοδόμησης ολόκληρου του χωριού. Λαμπερό κόσμημα πάνω σε ένα βραχώδες ακρωτήρι -και ίσως το σημαντικότερο βιομηχανικό μνημείο της Μεσογείου-  αποτελεί το «παλατάκι», δείγμα κεντροευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής, σχεδιασμένο από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Arigoni ,που χτίστηκε στις αρχές του 1900, για να στεγάσει τη διοίκηση των γραφείων της γερµανικής εταιρείας Speidel, η οποία εκμεταλλευόταν τα ορυχεία της Θάσου.

Στην κορυφή του λόφου βρίσκονται οι αποθήκες των μεταλλείων, όπου κατά τους θερινούς μήνες μπορείς να παρακολουθήσεις πληθώρα μουσικών και θεατρικών εκδηλώσεων. Εκεί κοντά υπάρχει ένα λαογραφικό μουσείο με πολλά να δείτε.

 

   

 
©2023 Palataki Festival. All Rights Reserved.