Όροι & Αίτηση Συμμετοχής

Όροι και Αίτηση Συμμετοχής

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ ΘΑΣΟΥ «ΠΑΛΑΤΑΚΙ»


ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

 1. Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε Σύλλογος ή Σωματείο με έδρα την Ελλάδα και το εξωτερικό που σε αυτόν λειτουργεί Χορευτικό Συγκρότημα παραδοσιακών χορών.
 2. Κάθε Σύλλογος ή Σωματείο που επιθυμεί να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, θα πρέπει αρχικά να έχει λάβει γνώση από τους παρόντες όρους συμμετοχής και εν συνεχεία να αποστείλει ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής  μέσω της σελίδας του Φεστιβάλ. Τα στοιχεία που θα αναγράφονται στην αίτηση συμμετοχής θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τις ανάγκες επικοινωνίας και επιλογής των Συλλόγων ή Σωματείων.
 3. Κάθε Σύλλογος ή Σωματείο θα πρέπει να προετοιμάσει ένα χορευτικό πρόγραμμα μέγιστης διάρκειας δεκαπέντε λεπτών (15’). Στο χρόνο αυτό περιλαμβάνονται τυχόν σχόλια που θα πρέπει να γίνουν για την κάθε χορευτική παρουσίαση.
 4. Η διοργανώτρια αρχή διατηρεί το δικαίωμα να προβάλει φωτογραφικό υλικό ή/και μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα από το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών σε έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης για την προώθησή του άλλα και για την προώθηση των σημείων της Ελλάδος που θα αντιπροσωπεύουν οι συμμετέχοντες Σύλλογοι ή Σωματεία.
 5. Κάθε Σύλλογος ή Σωματείο είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την σωματική και ταξιδιωτική ασφάλεια των συμμετεχόντων μελών του. Οι διοργανωτές ουδεμία ευθύνη φέρουν για ατυχήματα ή και σωματικές βλάβες που θα προκληθούν σε ενήλικα ή ανήλικα άτομα κατά τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ Παράδοσης.
 6. Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να μεταθέσει ή να ακυρώσει τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ Παράδοσης για λόγους ανωτέρας βίας (καιρικά φαινόμενα)


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
Για ακόμη μια χρονιά θα διεξαχθεί το φεστιβάλ μας στα Λιμενάρια της Θάσου στις 26-27 & 28 Μαΐου 2023.
Υπάρχει η δυνατότητα για τους συμμετέχοντες συλλόγους να επισκεφθούν το νησί και μια μέρα νωρίτερα, δηλαδή  Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 με επιπλέον επιβάρυνση 40€/ άτομο.


ΚΟΣΤΟΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ:
Το κόστος συμμετοχής του κάθε χορευτή ανέρχεται στα 115€ και συμπεριλαμβάνει:

 • Την ατομική μετακίνηση με πλοίο από το Λιμάνι της Κεραμωτής στο Λιμάνι του Λιμένα (άφιξη) και από το Λιμάνι του Λιμένα στο Λιμάνι της Κεραμωτής (αναχώρηση) με συγκεκριμένες επιλογές δρομολογίων.
 • τις διανυκτερεύσεις για δύο (2) βραδιές σε ξενοδοχεία και καταλύματα της περιοχής με πρωινό γεύμα.
 • Τα γεύματα και απεριόριστο κρασί και για τα δύο (2) βράδια για όλους τους χορευτές.
 • Γλέντια  και τις δύο(2) μέρες μετά τις παρουσιάσεις των χορευτικών.
 • τα έξοδα της ορχήστρας η οποία θα καλύψει τις ανάγκες όλων των χορευτικών, καθώς αποτελείται από έμπειρους και καταξιωμένους μουσικούς.
 • Τα έξοδα του δασκάλου του κάθε χορευτικού(με συμμετοχή το λιγότερο 20 ατόμων) καθώς και τα ομαδικά γεύματα που καλύπτονται από την διοργάνωση

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ:
Μοναδική  υποχρέωση του κάθε χορευτικού είναι η παρουσίαση προγράμματος μιας περιοχής (15’) με παραδοσιακές στολές για ένα βράδυ. Θα υπάρχει απεριόριστος ελεύθερος χρόνος για τους χορευτές ώστε να χαρούν τις ομορφιές του νησιού και να απολαύσουν τις διακοπές τους.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ:

 • Η μεταφορά έως το λιμάνι της Κεραμωτής γίνεται με δική σας επιβάρυνση καθώς και η  μεταφορά των οχημάτων σας μέσω του πλοίου.
 • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά τις αιτήσεις συμμετοχής- Προκαταβολές θα πρέπει να δοθούν 2 μήνες πριν την έναρξη (30€/χορευτή)
 • Τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία βρίσκονται είτε στο κέντρο του χωριού και είτε σε απόσταση 2-3 χιλιομέτρων από αυτό. Η κατανομή των χορευτικών σε αυτά θα γίνει με κριτήριο το μεταφορικό μέσο του καθενός καθώς και τις ανάγκες στέγασης. Τα δωμάτια θα είναι δίκλινα-τρίκλινα και τετράκλινα.


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ & ΓΕΥΜΑΤΑ

 • Κάθε ξενοδοχείο ή κατάλυμα θα σερβίρει πρωινό της επιλογής του.
 • Τα γεύματα των χορευτών τα βράδια της παρουσίασης είναι πλήρη με κρέας και συνοδευτικό. Το κρασί είναι απεριόριστο.
 • Κάθε χορευτής θα προμηθευτεί κάρτα συμμετοχής με την οποία σε συμβεβλημένα καταστήματα θα μπορεί να λάβει έκπτωση για τις δραστηριότητες του. Τέτοια καταστήματα θα είναι: εστιατόρια - καφέ - snack bar - γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και μοτοσικλέτας water sports - ξεναγήσεων και άλλα.
 • Θα δοθεί σε όλους ένα ενημερωτικό με προτάσεις για επισκέψεις σε αξιοθέατα του νησιού και πληροφορίες καθώς και βοήθεια για οποιαδήποτε διευκρίνηση.
 • Σε περίπτωση ομαδικού γεύματος σε εστιατόρια θα πρέπει να ειδοποιηθούν νωρίτερα οι διοργανωτές για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων
©2023 Palataki Festival. All Rights Reserved.