Το Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ

«Οι φίλοι όταν σμίγουνε.....»

Η ιδέα για το Φεστιβάλ Παράδοσης Θάσου «ΠΑΛΑΤΑΚΙ» γεννήθηκε το 2016 και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2017 μέσα από μια συνεργασία του Κέντρου Λαογραφικών Ερευνών Λάρισας (ΚΕ.Λ.Ε.) και τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων του νησιού.

Η αγάπη για την παράδοση, τον χορό και τα γλέντια, η ανάγκη ανάδειξης της ομορφιάς του νησιού και το όνειρο να οργανωθεί κάτι τόσο σπουδαίο αποτέλεσαν τα κίνητρα των διοργανωτών του φεστιβάλ.

Στόχος της διοργάνωσης αυτής είναι η ανάδειξη της πολιτισμικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού, η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων με πολιτιστικούς συλλόγους πέρα από τα σύνορα της Θάσου καθώς και η ανάδειξη του τοπικού διατηρητέου μνημείου, σημείο αναφοράς για τα Λιμενάρια, το Παλατάκι.

Η επιτυχία του φεστιβάλ που αγκαλιάστηκε από όλους, οδήγησε στην απόφαση της συνέχειάς του και στο όραμα των διοργανωτών αυτό να αποτελέσει θεσμό για το νησί της Θάσου αλλά και για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, έτσι ώστε κάθε τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στα Λιμενάρια να στήνεται το ιδανικό σκηνικό, όπου όλο το νησί της Θάσου θα φιλοξενεί αυτή τη γιορτή παραδοσιακής μουσικής και χορού.

©2024 Palataki Festival. All Rights Reserved.